Flo & Go – koers zetten in ondernemerschap

Herkent u dit?
Florerende ondernemers onderscheiden zich door een koers te varen die leidt naar het behalen van doelen, op een verbindende, proactieve wijze en met plezier! Het lijkt soms alsof echt florerende bedrijven als “vanzelf draaien”, ze hebben de wind mee. Dit is schijn, want echt florerende bedrijven doen iets heel specifieks en ook nog op het juiste moment. Het gaat niet vanzelf.

Wie bent u?
U bent beginnende of een ervaren ondernemer en ervaart een dilemma of vraagstuk binnen uw bedrijf. Zo beschikt u bijvoorbeeld over ruim voldoende kennis en ervaring binnen uw vakgebied, maar weet onvoldoende wat u moet doen om een bedrijf of een nieuwe business case op te starten. Of u hebt reeds een bedrijf wat uit zijn voegen dreigt te groeien en het is lastig om daar een oplossing voor te zoeken. Er zijn zoveel keuzes en dilemma’s in ondernemerschap. Hoe fijn zou het zijn om deskundige ervaring te kunnen gebruiken bij het varen van de juiste koers.

Flo & Go
Voor zowel beginnende als ervaren ondernemers is het zinvol om op een reflectieve manier naar het reilen en zeilen van de onderneming te kijken en na te gaan of de juiste koers bevaren wordt en zo nodig bij te stellen. Flo en Go biedt hierbij professionele ondersteuning. Binnen Flo en Go werken professionals van Maarsingh & van Steijn samen met Adema Innovation. Samen hebben zij ruime kennis en ervaring met wat florerend ondernemerschap behelst. Uiteraard zijn zij zelf ondernemer.

Wie zijn deze professionals?
Regien Adema, bedrijfseconoom, werkzaam geweest als bedrijfsadviseur, exploiteert het familiebedrijf Adema Innovation. Irma van Steijn, GZ- en A&O psychologe, heeft samen met haar partner al jaren het bedrijf Maarsingh & Van Steijn. Beide bedrijven kenmerken zich onder meer als innovatief en ondersteunend, verkeren in verschillende bedrijfsfases, maar weten elkaars expertise te bundelen en gebruiken.

Wat is het idee?
Wij bieden een cursus aan waarbij u kunt kiezen uit verschillende modules. Daarnaast kunt u gebruik maken van een strippenkaart voor individuele coaching op maat. U kunt hierbij denken aan de psychologische aspecten binnen het ondernemerschap zoals communiceren/onderhandelen, omgaan met onzekerheden en stress, presenteren en conflicthantering. Beide cursusonderdelen zijn ook los verkrijgbaar en in diverse combinaties mogelijk. Het cursorisch gedeelte bestaat uit thema’s zoals:

  • bouwstenen naar het ondernemerschap;
  • opstarten van bedrijf/idee, groei en verwerken van tegenslagen;
  • inrichten van de organisatie/business case;
  • interpretatie van financiële cijfers;
  • noodzaak van innoveren,
  • acquisitieproces en netwerken;
  • belang van samenwerken.

Interessante gastsprekers met specifieke kennis verlevendigen de cursus o.a. een registeraccountant en een hoofddocent Management en Innovatie van de Rijksuniversiteit Groningen.

Tarieven
Het cursorisch gedeelte bestaat uit 6 avonden à 2 uur (1 keer per 2 weken). De kosten zijn € 395,- bij een minimum deelname van 4 ondernemers. De 5- of 10-strippenkaart kost €140,- per strip en geeft per strip recht op een uur individuele coaching door een arbeids- en organisatiepsycholoog. Op dinsdagavond 21 November start er een cursus van 19.15 tot 21.15 uur. De cursus wordt gegeven bij Maarsingh & Van Steijn, Bollemanssteeg 64, 8911 DW Leeuwarden.

Aanmelden kan via secretariaat@maarsinghenvansteijn.nl. Voor vragen kunt u bellen met Regien Adema op 06 111 859 11.

De juiste koers varen om echt te bereiken wat je wilt en flexibel bij te kunnen sturen in tijden van tegenslag of veranderende omstandigheden: dat maakt of je als ondernemer zult floreren of niet, Flo & Go!

Regien Adema (links) & Irma van Steijn (rechts)