Ons verhaal

Ruim 45 jaar geleden begonnen de gebroeders Adema in Wirdum met een loonbedrijf. Grenzen werden verlegd door te gaan stropersen in Duitsland en daarvoor een speciale machine een zogenaamde ‘balenklem voor de roadsider’ te ontwikkelen. Op de thuisbasis werden agrarische machines ontwikkeld zoals een ‘hakselaar met een negenmeter trommelmaai-mechanisme’. Door de jaren heen zijn er zelfstandig en in samenwerking met derden diverse (onderdelen van) machines en staalconstructies vervaardigd om de dienstverlening te optimaliseren.

Al meer dan 35 jaar is er in de zomermaanden gewerkt aan het natuuronderhoud voor landschapsorganisatie It Fryske Gea. Tientallen Amerikaanse windmotoren werden in opdracht van deze en andere organisaties gerestaureerd (waaronder twee rijksmonumenten) en nieuw gebouwd. De agrarische activiteiten zijn inmiddels voortgezet door neef Sybe Adema en voormalig werknemer Jan-Hette Van der Meer onder de naam Loonbedrijf Adema & Van der Meer.

Het vindingrijke en ondernemende van haar vader Auke zet dochter Regien voort in het bedrijf Adema Innovation. Regien heeft bedrijfseconomie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit van Groningen en haar werkervaring deed zij op bij de ING Bank, Deloitte, PNO Consultants en het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf. Innovatief bezig zijn doet Regien al van jongs af aan door het bouwen van vliegtuigjes, ontwerpen van artistieke stoelen op school tot aan het bedenken van nieuwe concepten voor voormalige werkgevers.

Door de nauwgezetheid en betrokkenheid waarmee de opdrachten voltooid worden, keren klanten al meer dan 45 jaar terug en hierop wordt voortgeborduurd: de kroon op het werk!