Van A tot Z

Ambacht – Innovatie

Bij ambachtelijk werk is geen product of proces precies hetzelfde. Adema Innovation ondersteunt mkb-ondernemers bij innoveren zodat de ideeën geen ideeën blijven, maar uitgewerkte plannen. Waar moet u beginnen? En met welke betrouwbare partners gaat u samenwerken? Wij werken volgens onderstaand stappenplan:

Stap 1 – Idee

Wanneer biedt een idee voldoende kans? Voor de eindgebruiker is er sprake van toegevoegde waarde en het ‘probleem’ wordt opgelost, voor de ondernemer moet het financieel aantrekkelijk en uitvoerbaar zijn. Wij zijn uw partner in het concretiseren van uw plannen.

Stap 2 – Haalbaarheid

Wanneer is een project haalbaar? Uit de analyse blijkt dat het innovatieproject economisch, technisch en functioneel uitvoerbaar is. Een handgemaakt schaalmodel maakt het proces extra inzichtelijk.

Stap 3 – Ontwikkelen

Wanneer breekt de ontwikkelfase aan? De haalbaarheid is geformuleerd: de risico’s zijn helder, de richting is bepaald, de middelen zijn aanwezig en een elkaar ondersteunend team is bekend. Er zal een beroep moeten worden gedaan op creativiteit en praktische invulling. Wij beschikken over een jarenlange expertise.

Stap 4 – Prototype

Wanneer functioneert een prototype? Het geteste werkingsprincipe is aangetoond en voldoet aan zowel technische als functionele eisen. Adema Innovation is uw partner in het verbinden van alle partijen van idee, prototype tot en met op de markt brengen, zodat altijd de juiste expertise in de werkplaats aanwezig is.